At blive brugt af ham

Gør ikke det hele selv – involvér andre

I virkeligheden gælder dette nok det meste i livet!

På arbejde. Min vise chef kobler os ofte sammen med hinanden, når vi skal løse opgaver. For nylig blev jeg koblet sammen med en kollega, jeg som projektleder, hun som sparringspartner – sådan havde jeg forstået det. Så, på en måde skulle jeg stadig ‘gøre det hele’ – og var såmænd glad nok for det.

Men nej, min leder var klar på hendes og min rolle. Vi skulle begge bidrage. Og – jeg blev glad: for det blev det meget bedre af. Og jeg kunne genkende mig selv med arbejdsopgaver i andre grupper med andre som projektledere – det er sjovest, hvis jeg reelt bidrager.

Jesus bruger os heller ikke efter: gør-det-hele-selv-modellen. Jeg elsker dette vers: “Høsten er stor, men arbejderne få. Bed derfor høstens herre om at sende arbejdere ud til sin høst” (Luk 10,2).

Send andre, Gud! Det handler ikke om mig, eller at jeg skal gøre det hele. Andre har gaver fra Gud, som han ønsker, at de skal sætte i spil. Og sammen bliver vi bedre.

Det er også ham, der har opfundet ‘ringe i vandet’ – stenen, man kaster ud – og så kommer der ringe, længere og længere væk. Når vi deler Gud, så føder vi også ind i, at andre kan dele ham videre derfra. Det er ikke alt, vi skal følge eller kontrollere…

For det hele er Guds! Han er herren, og det er hans høst. Men tænk – vi får lov at være med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *