At have tillid

Troens øje ser, at Gud er Gud

Tiden var kommet. “Deres skygge har forladt dem, men Herren er med os” (4 Mos 14,9).

Endnu en gang blev der sendt spioner til landet, til Jeriko. Og folket der ‘vidste’ også, at Israels Gud var en ‘rigtig’ Gud, som kunne noget i ‘virkeligheden’.

To reaktioner møder vi på denne Gud. De fleste blev bange: “Vi er grebet af rædsel for jer, ja, alle landets indbyggere skælver i angst for jer” (Jos 2,9). Men Rahab og hendes familie søgte frelse. Hun ville gerne denne fantastiske Gud, og hun ville gerne være en del af Guds folk! Og det blev hun – ja, hun er også nævnt i Jesu stamtavle, som en af fem kvinder: “Salomon blev med Rahab fra til Boaz” (Matt 1,5).

Gud sendte spejderne til netop hende – som han altid kommer til dem, der længes efter ham. Og hun satte ved sin tro mod i spejderne og israelitterne overfor den store opgave, der lå foran dem: “Jeg ved, at Herren har givet jer landet” (Jos 2,9). Og hun vidste, at “Herren jeres Gud er Gud både oppe i himlen og nede på jorden” (vers 11).

Ja, han er også Gud nede på jorden! Der er ting, som ændrer sig – fordi han er Gud! Fordi han gør noget – og åbnes troens øje i os, så ser vi mere! Og troens øje var åbnet i Rahab!

Gud vil også gerne åbne troens øje endnu mere i dit og mit liv… Så vi kan være trygge i, at Gud er Gud! Så vi kan vide, at kommer vi til ham – så gør han forskel, frelser os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *