At have tillid

Jeg har fundet en udvalgt!

Så, en case kan virkelig hjælpe os. Jeg har fundet en, som var udvalgt: Josef! I al fald var han det af sin jordiske far, Jakob, men det ser også ud til, at han var Guds udvalgte.

Men først – meta: Vi har gang i at finde ud af, om Gud er tillid værdig. Altså – vi kigger på nogle af de ‘svære’ historier… eller nogle af de ‘svære ting’ i historierne… Eller – måske er vi bare ved at søge at finde noget om Guds perspektiv… Altså at forstå Bibelen og historierne om mennesker ud fra hvad Gud vil sige til os… hvad han inviterer os til at undres over… i stedet for bare at ‘dømme’ ham…

Og så til en favorit. “Israel elskede Josef mere end alle sine sønner” (1 Mos 37,3), og Gud gav ham drømme – det ser også lidt favoritagtigt ud. Hans brødre var onde, og solgte ham som slave – men selv der var Gud med ham.

Og – nu kommer det mega spændende! Ja, Gud var med ham… MEN… på en helt anden måde end jeg havde forestillet mig eller drømt om.

Vi læser: “Herren var med Josef, så han havde lykken med sig.” “Herren lod alt, hvad han gjorde, lykkes.” (1 Mos 39,2.3). Det er super! Sådan en Gud vil jeg gerne tjene! Jeg stiller op til at være udvalgt og velsignet!

Men nu kommer braget – ja, altså ikke i første omgang disse gode ord: “Herren var med Josef, og det, han gjorde, lod Herren lykkes” (vers 23). Men ser du det? Ordene er de samme, ikke? MEN – Josef er nu i fængsel! Oookayyy – ja, han velsignes så noget lykkes – men i fængsel??? Hallo, det gjorde ondt på Josef: “Josef blev solgt som træl. De mishandlede hans fødder med lænker, hans hals blev lagt i jern” (Sl 105,17-18).

Den behandling ønsker jeg ikke!

Kan jeg være udvalgt og undgå det?

Hvordan kan Guds tilstedeværelse og velsignelse øjensynlig være lige så stor, om man tjener som betroet i en rig mands hus og i fængslet?

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *