At være sammen med ham

Gør det aldrig for at gøre andre tilpas

Pilatus er en uendelig trist skæbne. Åh, mit hjerte rækker ud til ham – om han dog ville have taget imod Jesus!

Pilatus gennemskuer let, at jøderne har et plot i gang imod en uskyldig. “Han var nemlig klar over, at det var af misundelse, ypperstepræsterne havde udleveret ham” (Mark 15,10).

Hans troende kone sendte besked til Pilatus om, at han ikke skulle røre Jesus: “Mens han sad i dommersædet, havde hans hustru sendt bud til ham og ladet sige: ‘Hold dig fra denne retfærdige mand. For jeg har i nat haft mange onde drømme på grund af ham’ “ (Matt 27,19).

Da han forhørte Jesus, rakte Jesus ud til Pilatus: “Siger du det af dig selv, eller er det noget andre har sagt om mig?… Mit rige er ikke af denne verden… Jeg er konge… Enhver, som er af sandheden, hører min røst” (Joh 18,24.36.37).

Og Pilatus sagde til jøderne: “Jeg finder ham ikke skyldig” (Joh 18,38). Men alligevel lod Pilatus sig presse… han gik med… frygt for dem… frygt for sig selv… ambitioner… stolthed…

Den triste konklusion lyder: “Pilatus ville gerne gøre folkeskaren tilpas og løslod dem Barabbas, men lod Jesus piske og udleverede ham til at blive korsfæstet” (Mark 15,15).

Helligånden talte til mig med de ord her til morgen: Gør aldrig noget for at gøre tilpas… for at tækkes andre… for at vinde venskab eller sympati… Det er vejen ned og væk fra det, du står for, fra sandhed, fra Guds vej med dig…

Hvad er konsekvensen af det: At vi måske ikke er venner med alle… At nogle måske bliver sure på os…

Og hvad så? … I mit inderste vil jeg helst være ven med Jesus – og han vil hjælpe mig at stå i alt det andet. Når menneskers surhed rammer mig, så står jeg der – sammen med ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *