At være sammen med ham

Jesus ved, hvornår tiden er inde

Jesus var totalt i Guds ledelse. Det kom af, at han brugte tid på at være sammen med sin far, og han overgav sig til sin fars vilje og plan for ham.

Det var ikke en statisk plan. Ved det første mirakel Jesus gør, da han forvandler vand til vin, sagde han faktisk først til sin mor: “Hvad vil du mig, kvinde? Min time er endnu ikke kommet.” Men Maria handlede i tro og “sagde til tjenerne: ‘Gør, hvad som helst han siger til jer.’ “ (Joh 2,4-5). Og den tro mødte Gud igennem Jesus – og gjorde vand til vin.

De ledende i Israel kunne ikke lide Jesus, fordi de følte sig truet af hans ‘magt’. Så spændingen mellem dem og Jesus steg. Og Johannes bemærker – det er formodentlig Jesus, han citerer – i sammenhæng med sin beskrivelse af sådan en dag: “Men ingen greb ham, for hans time var endnu ikke kommet” (Joh 8,20).

Da Jesus’ time kom, var det ikke let. Jesus sagde: “Nu er min sjæl i oprør, og hvad skal jeg sige? Fader frels mig fra denne time? Nej, det er derfor jeg er nået til denne time” (Joh 12,27). Jesus kæmpede overgivelsens kamp i Getsemane have, og med ro kunne han sige: “Timen er kommet; nu overgives Menneskesønnen i syndernes hænder” (Mark 14,41).

Det er en historie om Jesus. Men det er også en historie om Jesus og os. Ja, om os. Vi kan altid være trygge i ‘Jesus’ tidsplan’, hvis man kan sige det sådan. Han hjælper dig med alt – hele tiden – og når tiden er inde… Det bedste du kan gøre, er at holde dig tæt til Jesus – for så flyder hans hjælp og styrke ind i dig for hvert skridt på vejen. Ligesom Jesus blev styrket af sin far til hvert skridt på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *