At være elsket

Gud på flugt

Tænk på det: Gud kommer til jorden! Hvilken form for happening ville du forvente?

Måske er du en engel – og du har set al Guds herlighed. Du så, da han skabte jorden, perfekt og underfuld. Du så paradiset, Edens have, hjemmet for de to. Det kønneste hjem, noget menneske kunne drømme om. Tilliden mellem dyr og mennesker. Guds tilstedeværelse. Alt emmede af kærlighed; mellem Gud og menneske, mellem de to. Og du så smerten, da synden kom. Tårerne, da de måtte forlade deres have.

Og endelig. Endelig. Nu er tiden inde. Nu vil Gud igen komme nær mennesker. Gud i Jesus – helt tæt på mennesker.

Men det hele er så anderledes… Den gamle Zakarias tror ikke engang på det guddommelige sendebud. Men Maria gør! Englenes jubelsang over hans fødsel må ud – og hyrderne på marken ser og hører – men – kun dem… Ingen plads, født i en stald… Fattige forældre – som vismændene heldigvis gav nogle gaver…

Og Herodes vil slå barnet ihjel. Men Gud i himlen ved det og tager sig af sin lille søn og hans forældre: “Stå op, tag barnet og dets mor med dig og flygt til Egypten, og bliv dér, indtil jeg siger til. For Herodes vil søge efter barnet for at slå det ihjel” (Matt 2,13).

Gud er på flugt! Gud i menneske, det lille Jesusbarn er på flugt. Sådan var det at komme til den verden, han havde skabt til dem, han elskede – han måtte flygte for sit liv. Hans liv er virkelig begyndt… ikke hvad du ville forestille dig om en gud… Men “han ydmygede sig og blev lydig indtil døden, ja, døden på et kors” (Fil 2,8).

Underfulde kærlighed… Hvem er denne Gud, som elsker dig så højt?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *