At være elsket

Hvem skal skrive bogen om dig?

Hvis bogen om dig skal skrives, så den kan nå langt ud, og mange vil være interesseret i at læse den – hvem vil du så vælge? Vil du vælge en, som har et tvivlsomt erhverv? En som tydeligvis har en dårlig moral? En som har svigtet sit land? En uærlig løgner og bedrager? En undertrykker? En der snyder andre? En der er forhadt af alle?

Nej vel?

Velkommen til den første bog om Jesus: Matthæusevangeliet. Skrevet af Jesu discipel, tolderen Matthæus.

Nå, men siden Jesus nu havde valgt ham som discipel, så gjorde det vel næppe fra eller til, at han også forfattede et evangelium. Næh.

Men – interessant, fantastisk, tænk hvilken åbning ind til den historie, hvor vi skal møde Jesus, Guds Søn, Gud: Med det samme du ser overskriften på den første bog om ham, så ved du det: Gisp – han er anderledes.

Nogle af dem, der mødte Matthæus – LIVE eller som forfatter – blev givetvis gennemskyllet af forargelse. Hvem var det dog, at Jesus var sammen med? Hey, med sådanne typer – ikke noget for mig.

Andre – og lad os med det samme tilslutte os denne gruppe – mærker fascinationen… Den stærke tiltrækning af en Gud, der kan noget! Det er jo indlysende, Matthæus’ liv er blevet forandret af at møde Jesus! Jesus har plads til sådan nogle som Matthæus. Jesus giver nye chancer, nye liv, forvandling. Jesus slesker ikke op mod dem, der ‘er noget’ – næh, for han ‘er noget’ – men noget ganske andet end magtsyg…

… Jesus elsker! Det er bare det, det hele handler om. Og han elsker dig! Og hans kærlighed forvandler!

“Og da Jesus gik videre derfra, så han en mand, som hed Matthæus, sidde ved toldboden, og han sagde til ham: ‘Følg mig!’ Og han rejste sig og fulgte ham” (Matt 9,9).

Uanset hvor du sidder lige nu – så kan det også blive din historie… for Jesus kalder også dig: Følg mig!

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *