At være elsket

Dette skal du gøre – udlev kærligheden!

Johannes døberen prædikede lige til hjerterne. Herrens vej skulle banes, ja, kløfterne skulle fyldes og bjergene skulle jævnes – så mennesker kunne se Guds frelse. (Luk 3,4-6). Og det betød, at det ikke var nok bare at blive døbt – for et syns skyld – der skulle være omvendelsens frugt i deres liv! (vers 7-8).

Og folket spurgte: Hjælp! Hvad skal vi gøre?

Og Johannes giver os det enkle svar: Det handler blot om den virkelige kærlighed. Så der ikke er kløfter imellem mennesker, så vi mennesker ikke som bjerge står i vejen for, at andre kan se Gud. Man er ikke i tvivl om, hvorvidt Guds kærlighed er i et andet menneskes liv, når man ser, hvordan det behandler andre. Og Johannes giver nogle eksempler.

”Den, der har to kjortler, skal dele med den, der ingen har” (vers 11). Og kjortlen er den, der dækker os, så vores nøgenhed ikke ses. Stil heller ikke en anden nøgen ved din bagtale eller kritik. Dæk den anden med din kærlighed og nåde – ligesom faderen kærligt svøbte sin elskede søn i sin kappe. Det er at elske – i virkeligheden.

”Og den, der har mad, skal gøre ligeså” (vers 11). Ethvert menneske har brug for næring for at leve. Del dit brød. Og del din kærlighed. Lad andre vide, at du værdsætter dem. Læg mærke til hvordan de har det, og mød deres behov. Del livets ord – det ord, som virkelig vil give liv til deres hjerter.

Og til tolderne sagde han: ”Opkræv ikke mere end det, der er foreskrevet jer” (vers 13). Forsøg aldrig at bøje retten til din fordel.

Og til soldaterne sagde han: ”Ikke mishandle eller udplyndre nogen, men lade jer nøje med jeres løn” (vers 14). I må aldrig, aldrig udnytte andre mennesker til jeres fordel. Lad være at mishandle andre med spøg og jokes på deres bekostning, stop de små ufine hånlige bemærkninger. Lev ikke af at udplyndre en anden ved bestandig bede om deres tid eller tjenester til noget, du kunne gøre selv.

Dette skal du gøre! Udlev Guds kærlighed – i virkeligheden! Ja, dette skal du gøre – kom til Gud og bliv fyldt af hans kærlighed – så flyder den over! “Vi elsker, fordi han elskede os først” (1 Joh 4,19).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *