At være sammen med ham

Gud gør alt – giv ham dit alt

“To sider af samme sag” – det udtrykker noget enkelt: Det hænger sammen og kan ikke adskilles.

Sådan forholder det sig med disse to ting – selvom ordene i sig selv synes modsatte:

  • Hvad skal jeg gøre for at blive frelst? Ingenting, det er Guds gave til dig.
  • Hvad skal jeg gøre for at blive frelst? Alt, for Gud må være dit center.

Og som jeg sagde først: Det er enkelt – for det er to sider af samme sag.

For “dette er det evige liv, at de kender dig, den eneste sande Gud, og ham, du har udsendt, Jesus Kristus” (Joh 17,3). Og man kender kun en anden, når man bruger tid sammen. Og når vi bruger tid sammen med Jesus forvandles vi: “Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er” (2 Kor 3,18).

Så vi tager spørgsmålet en gang til: Hvad skal jeg gøre for at blive frelst?

Du skal tage imod Jesus, åbne døren, når han banker på, invitere ham ind i dit liv. Du skal bare lytte til den lille (eller store) længsel indeni efter mere – og så komme til Jesus, for det er ham, der vil mætte dig.

Det er virkelig enkelt. Og samtidig kræver det alt.

Ups da… hvad? Det kræver, at du ikke bare ræser dine dage igennem uden at invitere Jesus ind. Og jeg kan allerede høre gyset fra nogen… Men nej, det er stadig virkelig enkelt: For Jesus vil også hjælpe dig med det.

Uanset hvad du misser på i forhold til Jesus, så må du igennem denne tankeændring. Fra at tænke: Åh, nej, nu missede jeg igen. Det klarer jeg aldrig. Til at tænke – og sige: Jesus, det her må du gøre, for jeg kan ikke.

Ved den første tanke, så slår du bare dig selv i hovedet og deprimerer dig længere og længere væk fra Kristus. Du er selvcentreret. Ved den anden tanke, så kommer du til Kristus, du er Kristuscentreret.

Det er det, som gør forskellen: Om du er selvcentreret eller Kristuscentret.

Og det er enkelt: Gud vil gøre alt – giv ham dit alt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *