At blive brugt af ham

Tro kontra tankespind

Paulus skriver til Timotheus om nogen, “der lærer folk noget forkert om troen” – og “det fører kun til tomt tankespind” (1 Tim 1,3.4).

Måske kender vi godt til det tomme tankespind… Måske kan det godt virke vældig “klogt”, faktisk… Mennesker kan blive grebet af det… I timevis… Men – fører det nogen steder? Er Gud i det – eller er det uden hans kraft og saft?

Paulus gør modsætningen tydelig: “Det gør ikke nogen klogere på den plan Gud har lagt for at frelse verden, for her drejer det sig om at tro. Derfor er din opgave at få menigheden til at leve et liv i den kærlighed der kommer af et rent hjerte, en god samvittighed og en uforbeholden tro. Det er der nogle der er ligeglade med, og de fortaber sig i stedet i meningsløs snak” (vers 4-6).

Del den levende tro. Gør, hvad du gør, oprigtigt og ærligt. Elsk andre. Og være uden forbehold i din tanke om, hvad Gud formår at gøre… At gå ned ad den gade – det er livfuldt! Der er energi og glæde! Det er noget, som gør forskel!

Åh, kære Gud – gør os klogere på din fantastiske kærlighed – frelsesplanen – som er vild kærlighed i virkeligheden! Tak at du vækster vores tro gennem erfaringer med din fantastiske kærlighed til os! Jesus, hjælp os til at elske andre på den måde – så de virkelig kan mærke, at du er!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *