At være sammen med ham

Forskellen på det der virker – og det der ikke virker

Kaster du nogle gange denne tanke efter det, du gør: Hey, virker det her egentlig? Hvad forskel gør det egentlig, om jeg be’r? Eller at jeg går i kirke? Synger sange? At jeg læser Bibelen? Eller at jeg deltager i nadveren?

Hvad betyder det lige? Kommer jeg i grunden nærmere Gud?

For det er jo det, det handler om… nærmere Gud…

En gang, hvis vi havde sat os og kigget på templet i Jerusalem, så kunne vi ha’ kigget på en handling – som muligvis ikke virkede… Ofringen af dyr. Der står: “Enhver anden præst står dag efter dag og forretter tjeneste og frembærer regelmæssigt de samme ofre, som alligevel aldrig kan fjerne synder” (Hebr 10,11). Heldigvis kommer der en “men-sætning” efter, som handler om, at Jesus gav sig selv: “men denne præst har frembåret ét eneste, eviggyldigt offer for synder… For ved ét eneste offer har han for altid ført dem, han helliger, til målet” (vers 12 og 14).

Pointen er, at Gud gav sit folk noget, der pegede hen på Jesus – selvom det ikke i sig selv gjorde forskellen. Det var Jesus – og det er Jesus – som gør forskellen! Altid.

Og det er forskellen på, om noget virker eller ikke virker – er Jesus “i det”?

Sagt i al ydmyghed så betyder det faktisk også, at noget, der ikke “skulle virke”, faktisk virker nogle gange… Mennesker kan gøre noget fjollet – som slet ikke skulle gøre nogen som helst forskel – men Gud ser, hvor der er ærlige hjerter – og han tager imod. Han bærer over med, at folk ikke ved bedre. Det kunne man også kalde nåde – det er nemlig på ingen måde fortjent, men en Guds gave.

Det betyder også, at ting som Gud har givet os – fx bøn, nadver, sange, troens fællesskab med andre – kun gør forskel, hvis Jesus er “i det”.

Sådan. Så enkelt er det. Byd Jesus indenfor i alt… Så vil du i dit liv opleve, at du komme tættere på ham… Ja, du er måske ikke en gang i stand til helt at sige, hvordan det “virker” – men det gør det… “Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke, hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden” (Joh 3,8).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *