At være elsket

Uanset hvad – så vinder jeg!

“Uanset hvad” – det er en virkelig stærk begyndelse. Der er garanti i de ord. Det er urokkeligt. Der er total vished for, at det sker. Ingen tvivl overhovedet.

Og ikke nok med at det er perspektivet lige nu, med den virkelighed vi kender nu – “uanset hvad der sker” – så er fremtiden også inkluderet. Der kan ikke ske noget som helst i den for os ukendte fremtid, som kan ændre på det faktum, som vi bevæger os hen imod…. at vi vinder sejr:

“Men uanset hvad der sker, har vi vundet den endelige sejr” – ja, men godt. Fedt. Jeg – sejrvinder! Mægtigt. Det perspektiv er jeg helt vild med. Udfordringen er bare, at jeg ikke altid føler mig som en sejrvinder. Mit liv og omstændigheder ser heller ikke altid ud, som om jeg bare er en vinder. Og ind imellem møder jeg da også det store GISP – jeg har slet ikke det, der skal til, for at det her skal lykkes…

Så når jeg læser: “Men uanset hvad der sker, har vi vundet den endelige sejr FORDI” – så er jeg mega interesseret i at vide, hvad der kommer efter det fordi. Hvordan kan Paulus være så totalt sikker på, at jeg – uanset hvad der sker – vil vinde sejr?

Jo: “fordi Gud elsker os og hjælper os.” Wau – elsket til sejr. Hjulpet til sejr. Af Gud!

Jeg kan godt høre det. Der er swung over de ord. Det er stort. Langt større end mig.

Og jeg tror på det. Jeg tror på ham – selvom jeg ikke kan begribe noget så stort og fanstatisk. Men det behøver jeg heldigvis heller ikke. Jeg kan bare tage imod. Lade mig elske! Og det vil og gør jeg!

“Men uanset hvad der sker, har vi vundet den endelige sejr fordi Gud elsker os og hjælper os” (Rom 8,37).

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *