At være elsket

Når tilgivelsen får magten

Nu er jeg grebet af en ny sætning: “Nu kan tilgivelsen få magten gennem Jesus Kristus” (Rom 5,21).

Der er noget stærkt over den – måske er det det med at få magten – og så måske i kontrast til at tilgive, som jeg jo opfatter som et ord, der udtrykker noget om at “give slip” – ikke at “dominere”.

Hvad sker der i grunden, når tilgivelsen får magten? Ja, det står faktisk i verset: “Synden har haft magten, og det førte døden med sig. Nu kan tilgivelsen få magten gennem Jesus Kristus. Vi bliver frikendt og får evigt liv.”

Fra død til liv.

Jeg kommer til at tænke på en bog, jeg har læst: Det er helt utroligt (Roger J. Morneau, Dansk Bogforlag). Roger fortæller om sin forbøn for andre, at han har fundet, at hans forbøn for andre bliver mest intensiv, når han har forvisset sig om, at de mennesker han beder for, ikke er skilt fra Gud pga. synd. Så han beder – med henvisning til Jesu død på Golgata – om at Jesus vil tilgive deres synder.

Og som overskriften signalerer – Roger oplevede helt utrolige bønnesvar! Wau!

Tilgivelse… liv!

Jesus selv beder, da han hænger på korset: “Far, tilgiv dem. De ved ikke hvad de gør” (Luk 23,34).

Ja, jeg ønsker virkelig, at tilgivelsen skal få magten i mit liv og i andres liv. At livet får magten. At mennesker ikke skal være nedbøjede og skamfulde på grund af synd, men at de må være frie i livet. At mennesker ikke skal reagere med vrede, aggression, stolthed og selvophøjelse for at dække over synd, usikkerhed og mindreværd – alt det, som er mørkt på grund af dødens skygger. At de må blive sat fri af synd – egne synder, andres synder, konsekvenser af synd.

Vi er i en verden, som har brug for tilgivelse… liv… frisættelse…

Lad os gå sammen i forbøn: Gud, lad din tilgivelse strømme igennem dem. Sæt dem fri til livet. De ved ikke, at de er fanger. De ved ikke, hvor al ondskaben kommer fra. De er under syndens magt. Men din tilgivelse er stærkere. Sæt dem fri! Tak, kære far, for din uendelige kærlighed – at du døde, så vi kan få liv!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *