At være elsket

Historien om troen – og det den åbner for dig

Jeg sidder her med min lilla farveblyant i hånden – grebet af at følge “troen” i de første kapitler af Romerbrevet.

Det er så enkelt: “Han giver os troen , og vi skal tro på ham” (Rom 1,17), og herefter har vi vores “livsgrundlag i troen”.

Gud giver os altså gaven at kunne tro på ham, og “Gud tager imod os når vi tror på Kristus” (2,22) – ja, selvfølgelig gør han det! Og “gennem troen har vi fået adgang til alt det som Gud giver os helt ufortjent” (5,2).

Alt får vi igennem den tro, som han giver os, og som vi spejler tilbage til ham! Ikke fordi vi er gode eller på anden vis fortjener… men fordi Gud elsker os så højt, at han giver os det!

Troen, relationen med Jesus, åbner døren til alt, hvad Gud har lovet.

Se dette vers: “Når Gud lovede Abraham og hans efterkommere at verden skulle tilhøre dem, var det ikke fordi Abraham overholdt Loven. Det løfte fik han fordi han troede på Gud” (4,13). Ser du det – han fik løftet, fordi han troede på Gud.

Når du tror på Gud, så åbner han dit sind for flere og flere af sine løfter, og du mærker, at du får dem af ham! Det er hans løfter til dig! Dig, personligt.

Det er det, som sker, når vi tror. “Man skal altså udelukkende tro på løftet. Det er en gave fra Gud” (4,16).

Der sker intet mindre end et magtskifte i dit liv: “Synden har haft magten, og det førte døden med sig. Nu kan tilgivelsen få magten gennem Jesus Kristus. Vi bliver frikendt og får evigt liv” (5,21). Og det vil sige, at du får liv i livet nu! Du får et livsgrundlag, som giver dig et liv fuldt af kærlighed, glæde, fred, tryghed, frihed – for sådan er Kristus! Og nu er du ikke behersket af synden mere – men af nåden og tilgivelsen, som skyller igennem dig fra Kristus selv! Det er oplevelsen af det evige liv… nu…

Så fantastisk! Jeg elsker at leve det liv…

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *