At være elsket

Han elsker – og din verden bliver fuld af kærlighed!

Sikke en stor kontrast… Jeg har lige læst kapitel 13 i Johannes evangeliet. Det handler om hans store kærlighed til dem! Om den store forskel som kærligheden vil gøre for dem, som er hans efterfølgere. Men også om dem, disciplene, som ikke elskede ham, de var ikke klar til at modtage ham, de svigtede ham, de forrådte ham…

Åh… det er den triste historie om Gud og menneske…

Men det er også den fantastiske historie om, at Gud stadig elsker!

Gud elsker dig! Han bliver ved med at elske dig! Og ligesom de fleste af Jesu disciplene kom til at elske under kærlighedens indflydelse og med tiden som hjælp… sådan vil kærligheden også fylde dig mere og mere, efterhånden som du tager imod mere og mere af ham.

Se ham: “Lige til det sidste blev han ved med at elske dem Gud havde givet ham ansvar for, sådan som han hele tiden havde gjort” (vers 1).

Men Peter ville ikke, at han vaskede hans fødder. Judas gik ud for at forråde ham. Og Jesus forudsagde at Peter lige om lidt ville fornægte ham.

Men Jesus elskede dem. Jesus bøjede sig ned – og vaskede deres alles fødder – også den, som forrådte og den, som fornægtede, dem, som ikke tog imod ham. Om lidt ville han bøje sig og elske dem fra et kors…

Han siger til dem og til os: “Jeg giver jer et nyt bud I skal overholde: I skal elske hinanden. Ligesom jeg har elsket jer, skal I også elske hinanden. Og når I elsker hinanden vil alle kunne se at I er mine disciple” (vers 34-35).

Tag imod ham… det begynder med, at han elsker dig! Dernæst kommer “ligesom”… og din verden bliver fuld af kærlighed! Og andre vil se og erfare, at her er han!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *