At være elsket

Gud indbyder dig til at vove noget

Disciplene spurgte Jesus om at lære dem at bede. Jesus fortæller historien om en ven, der kommer midt om natten for at låne brød. Og nej, selvfølgelig vil vennen ikke sende ham væk – selvom det er smadder ubekvemt. “For gammelt venskabs skyld, så gør han det fordi du er fræk nok til at spørge” (Luk 11,8).

Wau, jeg elsker den formulering. Fræk nok til at spørge. Regner du dit venskab med Gud for noget? Er han en af dem, som er så tæt på, at du kan tillade dig at være fræk nok til at spørge?

Jeg læser det som en invitation til at være det! Til at vove det lille med Gud, at vi faktisk spørger ham om hjælp med vores liv. Rent ud.

Jesus fortsætter: “Og sådan er det: I skal bede om det I har brug for, så får I det. I skal lede, så finder I det, I søger, og I skal banke på, så bliver I lukket ind,” ja så enkelt er det nemlig, at “den, der beder, får, den der leder, finder, og den der banker på, bliver lukket ind” (vers 9-10).

En indbydelse til at vove det! I den anden ende er Gud. Han elsker dig så højt – og det betyder, at han elsker, når du kommer til ham med alt, hvad der rører og fylder dig. Det kan godt være, at du ikke altid får det, du beder om… men mon så ikke det er fordi, du får noget, som er bedre…? Løftet er der – du får det, du har brug for! Og du bliver lukket lige ind i favnen på din elskede himmelske far!

Tak… Tak kære far… det var lige det, jeg trængte til at høre i dag!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Du kan også høre en prædiken over samme vers: Bøn – fræk nok til at spørge (14/8 2021)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *