At være elsket

Mere af det vigtigste – kærligheden!

“De blå mænd”… jeg besøgte Forsorgsmuseet i Svendborg, om fattiggårde og børnehjem, for dem, der var selvforskyldte i deres uføre og dem, der ikke var… “De blå mænd”, var mænd, som arbejdede i institutionens blå tøj. Ikke kendt ved navn eller som person… Individer, der ikke blev set eller elsket… Af mange foragtede…

Jesus så den enkelte, den foragtede, og han elskede og kom gerne sammen med toldere og syndere.

Tænk, at være Levi. En tolder. Forhadt. Nok rig, men fattig på værdsættelse fra andre. Jesus havde set ham. Ja, i den grad for han havde sagt til Levi: “Følg mig!” (Luk 5,27). Det var som om Jesus havde set lige ind i Levis hjerte, længslen, ja, et menneske, som faktisk var klar til at tjene andre. Levi “lod alt ligge og rejste sig og fulgte ham” (vers 28). Han var ikke bleg for at forlade sit lukrative job som tolder, han var ikke i tvivl om, hvad der var vigtigst.

Og vigtigst i livet er vel at elske og at være elsket! Ja, som den, du er. At mærke værdien som knytter sig til dig – ikke blot for dit blå arbejdstøj, for dine penge eller for din magt…

Levi kom. Farisæerne gjorde ikke. De holdt fast i deres forargelse, de satte splid, de holdt fast i at de var noget og andre ikke: “Hvorfor spiser og drikker I sammen med toldere og syndere?” spurgte de (vers 30).

Jeg mærker tydeligt, hvem jeg helst vil være sammen med!

Jesus elsker dig så uendelig højt! Vælg ham… og kærligheden får mere plads og liv i denne verden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *