At være elsket

Klar til at lyve

Ja, det er faktisk chokerende læsning: “De ledende præster og hele resten af Rådet prøvede at finde nogen der ville vidne falsk mod Jesus så de kunne dømme ham til døden” (Matt 26,59).

Hvad har de dog gang i? Ledende præster! I gang med at finde nogen, som vil lyve. Hvad tænker de dog på? Har de da slet ingen fornemmelse af ret og vrang?

Og de har åbenbart ingen problemer med at finde en, der ville lyve – det er blot svært at få det til at hænge sammen: “Det lykkedes ikke at skaffe et eneste vidneudsagn de kunne bruge, selv om der var nok der gerne ville vidne falsk” (vers 60).

Og det var Jesus, som var centeret i alt det virak. Han, som er “vejen, sandheden og livet” (Joh 14,6).

Sandt kan vi sige: De ville ikke sandheden – og de var klar til at lyve for at undgå den. For at undgå HAM!

Det var dem. Men hvad med os? Er vi klar til at lyve for at undgå sandheden (undgå ham?)? Sandheder som rører ved nogle darlings i vores liv, som vi ikke vil af med… Eller ubehagelige sandheder som vi troede, vi kunne dække med “pænere” løgne…

At kæmpe med løgnen som redskab er en hård kamp! En kamp som andre til tider sagtens kan gennemskue… En kamp i ufred…

Et bedre alternativ er at lade Jesus røre ved vores darlings og alle de ubehagelige sandheder om os… For han elsker os – tilgiver os – løfter os op – giver os fred! Han indbyder os til et liv – uden løgne! På en vej – fyldt af liv – fyldt af sandheden, ja, af ham!

(Bibeltekster fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *