At modtage

Det er Gud! Er ikke i tvivl

Tænk en gang… scene efter scene…

Har du hørt… Zakarias var i templet, og vi ventede bare uendelig længe på, at han skulle komme ud. Da han kom ud, var han stum… men vi forstod, at han havde haft et syn… (Luk 1,21-22).

Nej, har du hørt, Elisabeth, hun er gravid! Og hun er så gammel, og hende og Zakarias kunne ikke få børn. Men nu er hun gravid! (Luk 1,25.36-37).

Tænk en gang, jeg var der, da Zakarias og Elisabeth’s baby skulle have navn. Og Zakarias var jo blevet stum, ved du. Så det var Elisabeth, som sagde, at barnet skulle hedde Johannes. Men – selvfølgelig tænkte folk, at drengen skulle hedde Zakarias efter sin far… Men nej. Zakarias bad så om en tavle, og skrev: “Johannes er hans navn”. Og tænk – så kunne han pludselig tale, og han lovpriste Gud… (Luk 1,57-66).

Nej, nu skal du høre det værste… Du ved, den altid så ærbare Maria og hendes forlovede, den retfærdige Josef – de skal have barn! Ja, man tænker jo, at de så alligevel ikke kunne vente… sikke en skam… Men, de siger, at hun er gravid ved Helligånden! Det har man da aldrig hørt før…

Jeg tænker bare, ingen af os skal være i tvivl om, at her er noget særligt i gang! Gud ønsker bare, at vi skal vide, at han er der! At hans søn kom til verden!

“Intet er umuligt for Gud” (Luk 1,37), sagde englen Gabriel til Maria. Og – det gælder også i dag! Gud kan også røre menneskehjerter… så de ikke er i tvivl om, at her er noget større… her er Gud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *