At være sammen med ham

Du er ikke ynkelig

Jeg har mødt mennesker, som bliver overvældet over et nyt år. Ja, de udtrykker en frygt for, hvad året vil bringe… De er bange for, om døden kommer i deres familie det år… De er urolige for børnenes fremtid… Der er relationer, som er anspændte – eksploderer det i dette år… De gribes af usikkerheden overfor verdenssituationen – klima og politik, corona og økonomi.. De er angste for, om sygdom rammer i deres eget liv…

Et nyt år truer…

En mørk vinterweekend mødte jeg min egen sårbarhed… Et sted i mig hvor livet gjorde ondt… Hvor det var svært at rumme… Hvor fremtiden syntes mørk… Hvor tårerne trillede…

Jeg var hurtig til at sætte en etikette på: Åh, hvor er du ynkelig… Jeg har så meget at være taknemmelig for. Og Gud er her i mit liv, så der var ingen grund til at knække sammen i tårer og uro… Han har styr på det hele! Han vil lede! Han vil altid møde mig og mine behov.

Ja! JA!!! Men… jeg slap alligevel ikke for at mærke, at noget var svært… Og måske holder det aldrig op… selvom Gud er her… så slipper vi ikke for at mærke, at noget gør ondt…

Magtesløsheden. Magtesløsheden igen. Og Guds nåde, der er mig nok i min magtesløshed. Og jeg – som tilmed er stærk – i min magtesløshed…

“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”“For når jeg er magtesløs, så er jeg stærk” (2 Kor 12,9.10).

Til dig vil jeg sige det, som jeg sagde til mig selv: Du er ikke ynkelig! Lad være med at sætte den etikette på dig selv, bare fordi du ikke vil møde din sårbarhed… Det er OK at være magtesløs. Det er OK ikke at rumme det hele. Det er OK, at du kan mærke det, der gør ondt… for det gør det jo!

MEN – du er ikke alene det sted! Gud er lige her! Og hans nåde er nok – også for dig! Når du møder din magtesløshed i Guds nåde – så går du endnu stærkere videre…

Rigtig godt nytår! Med hele pakken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *