At være sammen med ham

Han er altid med dig

En ting er sikkert: Fremtiden er ukendt. Fra tid til anden betyder det, at vi bliver urolige, usikre og bange. Vi gribes af at vi ikke kan overskue den – endnu mindre forberede den.

Og nogle gange så føles det tilmed som Moses ved Det røde Hav: Ingen udveje. Man ser kun udfordringer som bjerge – eller som havet – eller som fjenden bagved – hvad gør man?

Man tager løfterne fra Gud ind – en gang mere… Man giver ham sin tillid – uanset hvad man føler. Man kigger virkeligheden lige i øjnene og erkender: Måske bliver det aldrig anderledes…

Jeg mener: Måske bliver det aldrig nemt og overskueligt uden udfordringer…

Og det er heller ikke det, som Gud har lovet os i denne verden…

Men går vi tilbage til begyndelsen på det hele, så ser vi lyset. Lyset Gud skabte til at være her om dagen. Og lysene som Gud skabte til at være her om natten. Altid lys. Aldrig ingen lys.

Og det er som et billede på det liv, han lover os i denne verden: Aldrig et liv uden ham, som er verdens lys.

Der vil være de fantastiske stunder, hvor hele vores liv er som badet i solens lys. Varmt og behageligt, oplyst og gennemskueligt, smukt i det bløde skær.

Og så vil der være de stunder, hvor vi er omgivet af mørke… men ser stjernernes intense lys på den mørke himmel. Pludselig ser vi ham – der hvor alt håb var ude. Han bader vores inderste lys der, hvor vi var ved at give op.

Altid vil han være med dig! “Jeg er verdens lys” (Joh 8,12). Og det slukkes aldrig. Heller ikke i dit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *