At blive brugt af ham

Guds plan – let?

Hvorfor er det i grunden, at vi kan drømme om et let liv? At Guds plan med vores liv bare skulle være nem?

Drømmen om et let liv passer ikke sammen med drømmen om Guds plan for mit liv…

Tænk bare på alle vores troshelte: Josef blev solgt som slave, Daniel mistede sit hjemland som ganske ung, Abraham måtte vente uendelig længe på det lovede barn, Noa så verden forsvinde, Moses opgav et liv som prins, Paulus oplevede tortur, Maria måtte leve med sladder om sin ærbarhed hele livet…

Det var ikke nemt.

Men Guds plan var større end deres smerter… Josef og Daniel var Guds-benådede verdensledere, Abraham grundlagde Guds folk, Noa oplevede Guds frelse i en ark, Moses fik de ti bud fra Gud på et bjerg, Paulus var kirkeplanter, Maria fødte Guds Søn…

“Jeg mener nemlig, at lidelserne i den tid, der nu er inde, er for intet at regne mod den herlighed, som skal åbenbares på os” (Rom 8,18)

Vær ikke bange for det svære… du går ikke alene igennem mørket…

“Selv om jeg går i mørkets dal,
frygter jeg intet ondt,
for du er hos mig,
din stok og din stav er min trøst.”

(Sl 23,4)

Gud går med dig! Gud modner dig! Gud åbenbarer ting, som er langt større end det almindelige: Hans plan!

2 kommentarer

  • Bjarne Toldam

    Igennem de par år jeg har været i Kristent Bogcenter. Har jeg ofte sagt til Henny “åben din mund og fortæl” hvad DU HAR OPLEVET”. For det jeg høre andre fortælle, det er det der virker styrkende for troens liv i MIT indre. For troen kommer af det der høres. Når jeg høre hvad troen har virket I DIG, kan DET bryde enhver – bevidst eller ubevidst tale, talt ind i mig – livet igennem.
    For “mørket” er ej mørkt for ham – der skabte lyst selv. Beretningen om Josef fortæller os alt om dette.
    Kh Bjarne T

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *