At være sammen med ham

Guds planer

Bibelen er en bog fyldt med Guds planer! Historien om det, Gud gør.

Ja, jeg ved godt, at du også læser alle mulige mærkelige ting, som mennesker fandt på… Men det er ikke de planer, som foldes ud… Men når mennesker tager imod Guds planer, så sker der noget…

“Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb” (Jer 29,11).

Guds planer.

I grunden bryder Guds planer ofte ind i menneskers planer… Noa havde ikke planlagt, at han skulle bygge en ark… Abraham havde ikke planlagt, at han skulle forlade sit hjemland… Moses havde en helt anden plan for at befri israelitterne fra Egypten… Maria havde ikke planlagt, at hun skulle være gravid…

Det spændende i dit og mit liv er, at vi får lov at være med i Guds plan! Og han har lagt planer for os… og hans planer – de er langt større end vores! Langt mere livgivende. Langt mere fantastiske og spændende. Mere lykke og glæde og fred. Men også mere udfordrende, til tider angstprovokerende… fordi vi selv må slippe styringen og give Gud plads…

Guds planer… over mine planer…

“For jeres planer er ikke mine planer,
og jeres veje er ikke mine veje,
siger Herren;
for så højt som himlen er over jorden,
er mine veje højt over jeres veje
og mine planer over jeres planer.”

(Es 55,8-9)

Min kære Gud, tak fordi jeg må være med i din plan i dag! Det vil jeg… fold den ud… Bliv ved, far, også selvom jeg nogle gange kæmper med dig for at holde fast i min plan… eller fordi jeg synes, at jeg først skal forstå din plan… Åh, din plan er så meget større end mig… Jesus – jeg vil den! (også når jeg først ikke vil…)… Tak for din fred, som fylder mig, når jeg giver slip… og overgiver mig til din plan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *