At blive brugt af ham

Gavmildhed

Jeg holder meget af dette løfte:

“Den ene strør ud og får stadig mere,
den anden er urimeligt sparsommelig,
det fører kun til mangel.
Den gavmilde får selv stillet sin sult,
den, der giver andre at drikke,
får selv stillet sin tørst.”

(Ord 11,24-25)

Guds velsignelse ligger i disse vers! Det er et løfte! For hvordan skulle man ellers få mere – hvis man hele tiden giver?

Jeg tror, Gud ser, at her er et rør, hvor der er gennemløb… Her er en, hvor han kan få sine gaver længere ud…

Man kan også sammenligne det med vand… stillestående vand bliver råddent og lugtende… vand, der løber videre, er friskt.

Jeg har mødt gavmilde mennesker. Det gjorde indtryk. Sindelaget… og det kan godt være bare med småting…

Der var fx min fars gamle faster. Hun var alene. Når vi besøgte hende, gik vi altid derfra med noget i hænderne. Det kunne være chokolade, eller en pude hun havde broderet, eller en ting – måske en, hun ikke havde plads til længere… Jeg var barn. Hun gjorde indtryk. Jeg holdt af at komme der – jeg kunne mærke kærligheden fra en, som var optaget af at give…

Mange år efter Salomo gentog Jesus løftet i denne form: “Giv, så skal der gives jer” (Luk 6,38). Og nu vil jeg gentage – Giv – og se hvad Gud giver dig at give af!

2 kommentarer

  • Bjarne toldam

    Jeg tror Gud har givet os en “metode”, hvormed hele livet kan leves igennem. Gode og svære tider, er alle en naturlig del af det levede lov. Når vi giver ud af “den smule” vi har, kommer fokus VÆK fra os selv. Og vi oplever at “vores smule” faktisk er til stor hjælp for andre. Min mor var sådant et menneske, der ikke havde meget andet at give, end det Jesus gav hende. Og sikken en velsignelse han var for mange
    Kh Bjsrne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *