At blive brugt af ham

Som et figentræ

Et figentræ uden figner. Nå ja, det kan da godt se smukt ud… Men et figentræ er skabt for at give figner!

Jesus fortalte en lignelse om et figentræ, som ikke bar frugt – nu, på tredje år i træk! “I tre år er jeg nu kommet og har ledt efter frugt på dette figentræ uden at finde nogen. Hug det om! Hvorfor skal det stå og tage plads op til ingen nytte?” (Luk 13,7)

Men gartneren svarede: “Herre, lad det stå et år til, så skal jeg få gravet omkring det og givet det gødning. Måske bærer det så frugt næste år. Hvis ikke, kan du hugge det om” (vers 8-9).

Vi er også skabt til at bære frugt. Og heldigvis – ikke uden gødning!

Gud, giv mig liv gødning, så jeg kan bære frugt for dig!

Det er jo et løfte! Jeg er skabt til at bære frugt! Lige så meget, som et figentræ er skabt til at give figner!

Gud, jeg takker dig, fordi du vil bruge mit liv til noget… noget, som kan være som en sød frugt for andre… Fold det ud sammen med mig, hvad det betyder… hvilken frugt… hvor og hvordan…

Spændende! Det er en fantastisk rejse sammen med Gud, hvor jeg oplever, hvordan Gud åbner ting op i mine tanker omkring ham – som giver mig åndelig næring. Jeg elsker det. Og det er mindst ligeså spændende at opleve, hvordan anledninger opstår til at dele ham med andre.

Og der er noget enkelt over at tænke sig som et figentræ…

Gødningen blev lagt ved foden af træet. Tag det ind som ligger ved foden af dig – saml hans ord op, gå i din kirke, lyt til det der prædikes – med en bøn om, at Gud må opfylde sit løfte om at gøre det til frugt i dit liv.

Og gør det, som du kan gøre, der hvor du er plantet. Del dig selv. Del ham – praktisk – og måske med ord… Med en bøn om, at Gud om opfylde sit løfte i dit liv – om at det må være skønne frugter til glæde for nogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *