At modtage

Surdej

Jeg elsker det med, at noget småt bliver til noget stort.

Jeg elsker at læse noget, som gør livet enkelt – nemt – ligetil – ukompliceret.

Fx denne lignelse, som Jesus fortalte: ” ‘Man kan også sammenligne Guds kongerige med en surdej,’ fortsatte han. ‘Hvis en kvinde ælter den ind i en stor dej, lavet på flere sække mel, så får surdejen det hele til at hæve.’ “ (Luk 13,19-20; Bibelen 2020).

Guds – det er virkelig effektfuldt! Bare en lille smule – og så har det en enorm effekt!

Og jeg har sagt ja til Guds ind i mit liv! Så… selv når det ser ud til, at der ikke rigtig sker noget… så sker der noget!

For surdej virker stille… i en proces… Vi taler nogle gange om langtidshævning for at få den gode smag frem…

Gud… jeg siger ja til din langtidshævning i mit liv. Du ved, at jeg kan blive så utålmodig med alt muligt… Eller travl med alt muligt… Jeg kan helt glemme, at du også arbejder i stilheden… At du er med mig i min tid – hele tiden… At der altid sker noget – også når jeg ikke tænker på det… At fin smag ikke udvikles på et øjeblik… men gennem et helt liv…

… og det kræver ikke en masse… bare som en lille surdej… Hans egen surdej!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *