At modtage

Velsignelse – altid

Så er det sagt – corona er træls – og et corona-nedlukket samfund kunne vi godt have underværet! Og jeg mærker uroen for alt det alvorlige, som det gør ved mange i vores samfund – og for samfundet som sådan.

Men – når det så er sagt – så er hver eneste dag en velsignelse! Selv nu.

Det er på en måde så nemt for mig at sige… når min corona-krise bare handler om, at jeg får lov at træde lidt ud af rotteræset, sige farvel til en masse sociale aktiviteter, misse en række planlagte begivenheder – men i øvrigt være hjemme, hvor der er fyldt med hygge og alle bekvemmeligheder, jeg kan stadig arbejde noget hjemmefra, tilgå alle dokumenter fra PC’en, kommunikere med alle mulige via de elektroniske medier, og løn-checken går stadig ind på kontoen…

Men selv her er det et vigtigt livsprincip: At se Guds velsignelser lige her og nu – og takke for dem. Selv når man er møg-forkælet, har en overflod af muligheder og fornøjelser, aldrig har lidt nød… selv da er det vigtigt at kunne være tilfreds. Den, der ikke evner at være tilfreds… har jo dybest set ikke et liv…

Paulus sagde: “Jeg kender til at have ringe kår, og jeg kender til at have overflod. I ét og alt er jeg indviet, både at være mæt og at sulte, både at have overflod og at lide mangel. Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13). Paulus erkendte behovet for Guds kraft i alle typer af dage. Både dem, hvor den virkelige krise rammer mig. Og dem, hvor den kun kradser i emaljen.

Alt formår jeg i ham… Tilfredsheden hører til hver eneste dag. Hver eneste dag er en velsignelse. Hver eneste dag er en dag, hvor vi kan gøre forskel for nogen. Hver eneste dag er unik – en præcis og afmålt gave – som vi kun kan leve lige nu – for den kommer aldrig igen…

Jeg kommer til at tænke på en sætning i en Spoken Word video, som jeg lavede sidste år om Moses, Kald eller Fald… I hans liv, et liv med dramatiske forandringer, så handlede det stadig om denne ene ting: I enhver omstændighed sig det samme – Gud, brug og velsign mig i denne ramme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *