At være sammen med ham

Han kom med frelse

Gud gav Moses tre forunderlige tegn (2 Mos 4,2-9).

Første tegn: Staven, som blev til en slange. Slangen, som er et symbol på djævelen. Men Jesus er også vist som slangen på kobberstangen. Jesus frelste mig på korset – og Guds’ slangestav slugte de egyptiske slanger. (1 Mos 3,1-15; 4 Mos 21,9; Joh 3,14; 2 Mos 7,12).

Andet tegn: Hånden som blev spedalsk og ren igen. Spedalskhed var uhelbredelig og de spedalske blev kaldt urene. Det er et billede på synden: Vi er urene og uhelbredelige. Men Jesus har magt over synd og vil rense os. (Sl 38,5-6; Jer 30,12; 3 Mos 13,45-46; Matt 8,2).

Tredje tegn: Vandet som blev til blod. Vandet indgår i dåben, hvor vi begraves og står op til et nyt liv. Jesu blod (død og tjeneste for os) frelser og renser os. Da Jesus døde kom vand og blod ud af hans side som to væsker. (Rom 6,4; 1 Joh 1,7; Joh 19,34).

Disse tre tegn var Guds svar på Moses’ spørgsmål: “Hvad nu, hvis de ikke tror på mig…” (vers 1). Gud svarer egentlig: Moses, jeg sender dig til dem, som en frelser. Du vil føre dem ud af Egypten. Du vil opfylde alle deres behov i ørkenen. Og en dag vil du lede dem ind i Kana’ans land. Du er et forbillede på mig… For en dag vil jeg komme, og føre dem ud af synd… jeg vil vise, at jeg er vinder over djævelen for altid… jeg vil vise, at jeg kan rense fra spedalskhed og synd… jeg vil frelse og rense dem… Og en dag – vil jeg føre dem ind i evigheden.

Det er den Gud, som du og jeg også kender! Ham, som vil lede os på vores rejse i denne verden – lige ind til evigheden… Han vil dræbe alle slanger… han vil læge alle vores sygdomme… han vil skridt for skridt tage os ind i et nyt liv med ham…

Se også Kald eller fald (Spoken Word) – om kaldet til Moses – hans fald – og hvordan Gud forunderligt leder ham! Om at den samme Gud rejser og kalder dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *