At modtage

Ret over min modpart

Jeg ligner hende. Enken, som blev presset af sin modpart (Luk 18,3). Djævelen er min modpart – og jeg er svag og skrøbelig, rigtig dårlig til at få min vilje igennem.

Men – djævelen er jo sat på plads af Jesus. Han har ingen rettigheder ind i mit liv. Men… ligesom enken, så kan det nogle gange opleves, som om jeg bare står over for en ligegyldig dommer – djævelen får stadig sin ret ind i mit liv (vers 2).

Hvad gør jeg?

Jesus giver mig svaret i lignelsen om enken og den uretfærdige dommer. Han fortalte denne lignelse, for at jeg “altid skulle bede og ikke blive træt” (vers 1).

Og så fortæller han mig, at Gud ikke er som denne uretfærdige dommer. Gud vil “skaffe sine udvalgte ret”“Han vil skaffe dem ret, og det snart” (vers 7, 8). Men så kommer det spørgsmål, som går lige ind til mit inderste: “Men når Menneskesønnen kommer, mon han så vil finde troen på jorden?” (vers 8).

Hvad gør jeg? Bliver jeg ved med at bede om min ret – for jeg har ret – jeg har ret til at Jesus er herre i mit liv, ikke djævelen – bliver jeg ved med at bede om det – uanset hvordan mine omstændigheder ser ud – uanset om jeg falder i – uanset om jeg overlever det, som om der ikke sker noget…

Bliver jeg ved med at bede – altid! uden at blive træt! – fordi jeg beder på Guds løfte: Han vil lade mig stå som sejrvinder over djævelen! Og han vil gøre det snart!

Tro… det handler om at holde fast i det, vi ikke ser (Hebr 11,1). Det handler om at bede – fordi Gud har sagt det – fordi han er en Gud, som hører!

Jeg vil tro! Jeg vil blive ved at bede! Bede Gud om, at han må give mig al ret over min modpart… lille og svag som jeg er, som en skrøbelig enke, men overfor den dommer, som selv døde for mig – så at alle djævelens rettigheder blev lagt ned. På én gang!

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *