At være sammen med ham

Det udenpå…

Ja, men det er jo det udenpå, vi ser. Så vi er så vant til at dømme på baggrund af det. Om folk (herunder os selv) er gode eller dårlige mennesker…

Uha… men heldigvis ved Gud bedre!

Men det kradser i os… Vi vil så gerne være bare lidt stolte af det, vi har grebet! Vores forståelse af hans ord… Vores livsstil – som er efter himmelens principper… Vores kirke… Vores tro… Vores…

Ja, alt det, som jo er fra Gud! Og som vi har taget imod, som noget godt!

Det er det, som Romerbrevet kapitel to handler om. Selvfølgelig, siger Paulus, så betyder ulydighed noget, og der er også en god frugt af med udholdenhed at gøre det gode (vers 6-8). Men – det udenpå ændrer os ikke indeni. Det er den anden vej rundt: “For jøde er man ikke i det ydre, og omskærelse er ikke det, som ses på kroppen. Jøde er man i det indre, og omskåret er den, som er det i sit hjerte, i Ånden, ikke efter bogstaven. Hans ros kommer fra Gud, ikke fra mennesker” (Rom 2,28-29).

Så – hvis du ønsker, at Guds evangelium skal folde sig ud i dit liv – med “Guds kraft til frelse” (Rom 1,18) – så må du stoppe med at nyde at være god! Du må lade være med at koncentrere dig om at rette alt det udenpå. Det vil nemlig stå i vejen for, at Gud virkelig kan arbejde med sin Ånd i dit hjerte!

Gud, jeg giver mit hjerte til dig… Omskær mig indeni… Fyld mig med din Ånd… Lad al min erkendelse være, at alt godt – det kommer fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *