At være

En dysfunktionel familie

Det var gået galt i Davids familie. En søn havde voldtaget en datter. Og – David gjorde ingenting!

“Da kong David hørte om alt dette, blev han meget vred. Men han bebrejdede ikke Amnon noget, for han elskede ham, da han var hans førstefødte” (2 Sam 13,21).

Men hvorfor gjorde han dog ikke noget? Ham, som det blev sagt om: “David regerede over hele Israel og øvede ret og retfærdighed mod hele sit hus” (2 Sam 8,15). Nu behandlede David ikke sine børn med ret. Var det fordi, han var stækket efter sin egen affære med Batseba? Forsøgte han bare at ignorere det onde, og håbe på at det “gik over”…

Men Tamar havde det skidt: “Så boede Tamar i sin bror Absaloms hus ensom og forladt” (2 Sam 13,20) og Absalom ulmede af vrede: “Absalom talte overhovedet ikke til Amnon, for han hadede ham, fordi han havde voldtaget hans søster Tamar” (vers 22).

Og David gjorde ingenting! Et par år senere dræbte Absalom Amnon… og Jonadab bemærkede overfor David: “Fra den dag, Amnon voldtog sin søster Tamar, har Absalom været faretruende tavs” (vers 32). Men David havde ikke taget sig af tavsheden… og David gjorde stadig ingenting – og Absalom  flygtede til Geshurs konge, og dog var “kongen ved at gå til af længsel efter Absalom” (vers 39) – men han gjorde ikke noget.

Det blev Joab, som fik kongen til at kalde Absalom tilbage til Jerusalem. Men David ville stadig ikke se sin søn. Sådan gik to år – og frustrationen hos Absalom steg. … Historien endte med oprør fra søn mod far – og kampen om et kongerige… som endte med Absaloms død…

Åh, Gud, giv os nåde til at handle på de svære ting… til ikke blot at lide i vores slidte følelser… til ikke blot frustreres og se forbi… så tingene ikke får anledning til at vokse sig større og værre… Giv os visdom til at handle og tage fat om det onde! Giv os styrke til at handle! Sæt os fri til at handle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *