At være sammen med ham

Nederlag – sejr

Israelitterne havde ikke gjort, som Gud havde sagt. En mand havde taget noget, som Gud havde sagt, at de ikke måtte tage. Derfor tabte de slaget ved Aj.

Det forkerte blev gjort op. Og Gud sendte dem på ny til Aj. “Herren sagde til Josva: ‘Vær ikke bange, og lad dig ikke skræmme! Tag hele hæren med dig, og drag op mod Aj! Se, jeg giver Ajs konge, hans folk, hans by og hans land i din hånd.’ “ (Jos 8,1).

Åh, hvor gør vi nemt noget, som vi godt ved, vi ikke skulle… Og nogle gange kan det være svært at tro på, at ting kan blive anderledes. Vi bliver bange for, at vi også taber det næste slag – inden det overhovedet er kommet…

Nej – vi kan ikke møde fjenden selv. Vi må lytte til Gud – høre ham fortælle os, at han vil gøre det! Og så behøver vi ikke være bange.

Og Gud er nådig. Selvom vi har svigtet, handlet direkte imod, haft nederlag bare på grund af os selv – så slipper Gud os ikke der. Han hjælper os med at gøre op – han sender os ud for at møde vores udfordring igen: Vær ikke bange, jeg vil give dig sejr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *