At være elsket

Ledt af et lam

Hvem har ikke set en stolt gåsemor komme med sine gæslinger vraltende efter sig? Eller løveunger som viser respekt for løvemor, der også sætter dem på plads, når der er brug for det?

Men hvor har du set et lam være det, som leder og vogter andre? Nej, vel. Det er anderledes.

Men det findes: “Lammet midt for tronen skal vogte dem og lede dem til livets kildevæld” (Åb 7,17).

Ja, dette er anderledes! Lammet leder dem, som har givet ham lov til at lede. Lammet leder dem, som har set, at Guds kærlighed er så stor, som har mærket, at Gud elsker dem så højt – at de ikke for nogen pris ønsker at være uden Lammet! De ønsker Lammets ledelse af hele deres hjerte.

De lovpriser Lammet: “Frelsen kommer fra vor Gud, som sidder på tronen, og fra Lammet” (vers 10). Lammet er frelser. Lammet ofrede sig selv – for at andre kunne leve. Lammet kom ikke med magt – men for at tjene. Lammet elsker dig!

En dag kan du stå sammen med alle de andre frelste og prise Lammet for så stor en kærlighed! “Derefter så jeg, og se, der var en stor skare, som ingen kunne tælle, af alle folkeslag og stammer, folk og tungemål; de stod foran tronen og foran Lammet, klædt i hvide klæder og med palmegrene i hænderne” (vers 9).

Lad os begynde i dag… Pris og tak Gud i dit hjerte, for at han elsker dig så højt! Følg Lammet!

Du kan også høre prædikenen Lammet er der altid for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *