At modtage

Skrevet af Gud

Bibelen er skrevet af mennesker. Mennesker, som er blevet inspireret af Gud (2 Pet 1,21).

Men så er der alligevel noget, som Gud selv har skrevet, med sin egen finger. Det er stentavler med de ti bud på: “Moses begav sig så ned af bjerget med Vidnesbyrdets to tavler i hænderne; der var skrevet på begge sider af tavlerne, både forpå og bagpå. Tavlerne var Guds eget værk, og skriften var Guds egen skrift, mejslet i tavlerne” (2 Mos 32,15-16). “Stentavler beskrevet med Guds finger” (2 Mos 31,18).

Jeg har lyst til at stoppe op… og bare nyde og beundre, at Gud har gjort det! Jeg synes, det er så fantastisk!

Og de ti bud – det er forunderlig skønne bud! Bud til frihed! Tænk, at have været slave i Egypten og så komme ud og få så gode bud. Du finder dem i 2 Mos 20,1-17.

(1) De skulle ikke have andre guder end Gud – for Gud ville altid være der for dem, aldrig svigte dem – og i øvrigt havde han al magt til at besejre selv de stærkeste fjender. De behøvede ikke at søge mere, for de havde ham! (2) Og de skulle ikke lave gudebilleder for deres tilbedelse – han ville jo selv åbenbare sig. De ville kende ham, rigtigt, ikke bare være sammen med deres egen opfindelse. (3) Og nærhed med Gud skulle aldrig blive noget, som man misbrugte til egne hensigter…

(4) De fik en hel hviledag hver uge! Efter at have knoklet dag ud og dag ind… så fik de nu en dag sammen med Gud til særlig fordybelse. Herligt!

(5-9) Og i menneskelige forhold ville de nu lære at være respektfulde, og de kunne være trygge. At snuppe hinandens koner, ting eller liv – det er bare ikke i orden! At svine andre til – det gør man bare ikke. (10) Og desuden skulle de lære en tilfredshed i deres egne liv – at de faktisk kunne leve med glæde over de muligheder, som Gud havde givet dem – i stedet for at leve i evig misundelse på andre.

Fantastiske leveregler! Skrevet til os – med Guds egen finger! … Lad hans finger røre dit liv igennem dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *