At være sammen med ham

Ord og handling

Afstanden mellem det vi siger,  og det vi gør – den må bare ikke være for stor… Hvis den er for stor – så er vi hyklere, uærlige, uautentiske – og en masse mere af samme art. Det er svært at være i os selv, hvis det er sådan… Og det er svært at knytte sig tæt til andre mennesker, hvis de er sådan.

Jesus sagde det på denne måde: “Enhver, som hører disse ord og handler efter dem, skal ligne en klog mand, der har bygget sit hus på klippen. Og skybruddet kom, og floderne steg, stormene suste og ramte det hus. Men det faldt ikke, for dets grund var lagt på klippen” (Matt 7,24-25).

Når vi hører Jesu ord – og faktisk tager dem til os – så bliver de som en klippe for os! En overfladisk begejstring… den gør ingen forskel… men det, vi handler på og lever efter – det gør så stor forskel, at vi står fast – om alt andet omkring os vælter…

Så ved andre, hvor de har os. Vi er til at stole på. Vi er stabile i vores holdninger. Vi er ærlige og autentiske. Sådan var Jesus. Sådan er vi, når vi følger ham = lever svarende til ordene, vi tror på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *