At modtage

Langsom læsning

Så – tempoet ned… “Denne lovbog skal du altid have på dine læber; du skal grunde på den dag og nat og omhyggeligt gøre alt, hvad der står i den; da vil det gå dig godt, da vil du have lykken med dig” (Jos 1,8).

Ordene er sagt til Josua. Og – han kunne med garanti have nok at se til, som nyindsat leder for det store folk. Grund på ordene… Meditér over Guds ord. Det betyder, at du sætter tempoet ned og tænker over hvert ord og udtryk. At du forsøger at grave alt, hvad du kan, ud af ordene.

Det er spændende!

Jeg er i gang med at læse Johannesevangeliet. Når jeg begynder på et kapitel, så kan jeg godt tænke – der er godt nok meget her – hvorfor siger Jesus alt det? Hvad er det, der sker? Hvordan hænger det her sammen?

Så læser jeg… flere gange… samtidig med at jeg beder Gud om at åbne det for mig. Når jeg har læst det nogle gange, så skriver jeg de forskellige ting ned, som jeg ser… Kigger på dem… Læser teksten igen. Læser måske nogle passager højt. Streger noget under. Nummererer noget i teksten. Ja, det kan godt tage flere dage.

Denne fordybelse leder mig altid til noget af det, som ligger gemt i teksten… Det kan være helt enkle kernepunkter, som pludselig træder tydeligt frem og virkelig rører mit hjerte. Eller det kan være en wau-oplevelse, at jeg finder sammenhænge, som gør indtryk på mig…

Sammen med Gud – det er det, som gør den store forskel! Det er nemlig ikke en intellektuel øvelse, hvor jeg forsøger at lave en tekstanalyse. Slet ikke. Det er samvær med Gud, hvor jeg modtager det, som han folder ud for mig! … Åh, det er så skønt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *