At modtage

Tiden bringer ikke tilgivelse…

… heller ikke selvom man siger, at tiden læger alle sår…

Ting må gøres op – for at de er tilgivet.

Historien om Josef og hans brødre viser os tydeligt det. Da brødrene – mange år efter at de havde solgt Josef – kom til Egypten for at købe mad… da modgangen mødte dem, sagde de til hinanden: “Vi bliver straffet på grund af vores bror” (1 Mos 42,21). I alle de år havde deres udåd siddet og gnavet i dem, og de kunne ikke løfte hovedet frit.

Men nu mødte de deres fortid… Nu kom så anledningen til at gøre op… Og heldigvis erkendte de deres skyld: “Hvordan kan vi bevise, at vi er uskyldige, når Gud har fundet dine tjenere skyldige?” (1 Mos 44,16). Og de blev genforenet med deres bror!

Vi kan have så svært ved at møde vores skyld, og vi vil måske hellere løbe fra den… Men – det er ikke farligt at bringe vores skyld frem for Jesus. For han tager den – og sætter os fri! Men – han kan ikke tage den, før vi erkender, at det er vores skyld…

Lad ikke din skyld gnave… Sig det bare til Gud… Også at du ikke ved, hvordan du skal ønske tilgivelse… eller hvordan du skal slippe det… Han vil hjælpe dig med alle skridt på vejen til at få det gjort op… Helt ned i hjertedybet. Så sættes du virkelig fri!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *