At være elsket

Kristus i mig

Hvem har ikke prøvet at forbedre sig selv – hvor det ikke er lykkedes! Det kan være så svært at ændre dårlige vaner, for ikke at tale om ens naturlige måde at reagere på… Og – når det ikke lykkedes – så følger utilfredshed med sig selv lige i kølvandet… Øv!

Tænk hvis vejen til himmelen var selvdisciplin… at man skulle fortjene det… Det havde virkelig været et håbløst perspektiv!

Paulus havde med stor glæde erfaret, at det slet ikke er det, det handler om – det handler i stedet om, at Jesus får den største plads i os! Større end os selv…

“Jeg er korsfæstet med Kristus. Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig, og mit liv på jorden lever jeg i troen på Guds søn, der elskede mig og gav sig hen for mig.” (Gal 2,19-20)

Det er godt nok en tekst med stor dramatik! At jeg må dø… voldsomt! At Jesus elsker mig så meget, at han gav sig hen – i døden – for mig… ubegribeligt!

Så stor værdi har jeg for Gud! Det er, hvad hans kærlighed til mig virkelig betyder – at han giver sig selv hen for mig! … Så betyder min korsfæstelse fra min egen vilje pludselig mindre… For – Jesus vil give mig det, som er bedre! Ham i mig – så er kampen ikke længere min – men sejren er hans!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *