At modtage

Stol på Herren – nu

Kender du det – nogle gange kan ens tanker være fyldt med opgaver og udfordringer – ikke bare for i dag – men for i morgen, og den næste måned, og det store der skal ske om endnu længere tid? Jeg tænker ikke på øjeblikket, hvor du planlægger eller arbejder med det – men på de øjeblikke, hvor du er fyldt af det på en tung og stressende måde.

Når jeg har det sådan, og siger det til Gud – så minder han mig om, at jeg kun skal leve en dag ad gangen. At jeg får hans styrke dag for dag – ligesom jeg også får opgaver og udfordringer dag for dag.

“Den dag jeg råbte, svarede du mig, du fyldte mig med stolthed og gav mig styrke.” (Sl 138,3). Gud har lovet at svare os – hver dag…

Jesus sagde: “Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til.” (Matt 6,34). En dag ad gangen…

Så – stop med at kigge på alle udfordringerne de kommende dage… de bliver til tårnhøje bjerge af det… I stedet så: “søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift” (vers 33).

En dag, hvor jeg kæmpede med at give slip på fremtidens byrder, så læste jeg dette vers: “Lykkelig den, der stoler på Herren!” (Ord 17,20), og efter det gentog jeg ordene: Stol på Herren, stol på Herren, stol på Herren… Hele tiden svarede jeg mit urolige sind med stol på Herren… og freden fik mere og mere greb om mit hjerte igen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *