At modtage

Mættes af brødet

Fadervor: “Giv os i dag vort daglige brød”“Og alle spiste og blev mætte” (Matt 6,11; 15,37)

Ok, lad mig sige det lige ud – frelsen består af Guds del og af vores del!

Og – på en måde er Guds del det hele… fordi det er Gud, der giver os sit brød, livets brød – og Gud vil også give os styrke til at tygge det. Faktisk har han skabt os, så det er naturligt for os at tygge brødet…

Nej, det er ikke absurd… det er faktisk direkte overførbart til vores åndelig liv: Vores del er at læse Guds ord, tænke over det, bede om at forstå det, læse det igen, strege noget under, forsøge at skrive det med vores egne ord, lære det udenad… Ikke at du skal gøre alle ting, men det er vigtigt, at du tygger Guds ord – for ellers bliver du aldrig mæt af det! Og Gud har givet dig evner til det – han vil hjælpe dig med at gøre det – og han vil velsigne dine anstrengelser… så du mættes! Og det herefter naturligt omsættes i din krop – altså at du lever det.

Se også på billedet… der er også en proces for at brød bliver til spiseligt brød… Heller ikke alt fra Gud kommer helt færdigt og klart… Der er passager, som er vanskelige… vi må sammenligne dem med noget andre steder i Bibelen… vi finder måske ud af noget om kulturen, det skete i… og pludselig – så bliver det en helhed, som giver mening – og nu kan det tygges! Nu giver det virkelig næring! Og vi fryder os over mætheden…

Ved du, tiden, hvor vi modtager Guds ord, er skøn… vores del – ja, den er virkelig velsignet! Så gør det til dit livsprojekt at lære det… så bliver både brød og mæthed skønnere og skønnere… og det vil afspejles i hele dit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *