At modtage

Takkebøn

“Mit hjerte er trygt, Gud, mit hjerte er trygt, jeg vil synge og spille… Jeg vil takke dig blandt folkene, Herre, jeg vil lovsynge dig blandt folkeslagene. For din godhed når helt op til himlen, din troskab til skyerne.” (Sl 57,8.10)

Hvad er skønnere end et trygt hjerte! Det er herligt, når hjertet er fuldt af glade toner. Lovsange og tak – fordi jeg mærker Guds godhed. Tillid til hans troskab – for evigt vil hans arme være om mig.

Salmen er skrevet af David. Dengang han flygtede ind i hulen for Saul (vers 1). Så tænk lige over hvor trygt det var! Saul ville dræbe David…

David ved det. Og David siger det til Gud: “Vær mig nådig, Gud, vær mig nådig, for hos dig søger jeg tilflugt; i dine vingers skygge søger jeg tilflugt, til ulykken er drevet over.” (vers 2).

Det er overgivelse! David giver slip på det hele. Han kan ikke selv tage den kamp. Så han søger tæt ind til Gud – og så må Gud tage sig af det.

Og miraklet sker! Ja, ikke kun at Gud tager sig af det… Men David er fyldt med fred! Han er tryg! For Jesus har fyldt ham med visheden om, at Gud vil tage sig af det!

Gør det samme, du! Sig Gud tak for at han tager sig af kampen – også når du er i kampen… Giv slip og lad Gud tage sig af det. Og han vil give dig sin fred!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *