At være sammen med ham

Vi vokser af ordet

Guds ord – det har vi fået, så vi kan lære Gud at kende. Ikke som en teoretisk øvelse… Jesus vil selv være aktiv: “Da åbnede han deres sind, så de kunne forstå Skrifterne” og da Jesus gjorde det, så oplevede disciplene: “Brændte vore hjerter ikke i os, mens han talte til os på vejen og åbnede Skrifterne for os.” (Luk 24,45.32).

Jesus fortalte lignelsen om sædemanden for at fortælle os, hvad der sker med ordet og os – Luk 8,4-15. Her nogle pointer:

  • Djævelen ønsker at tage ordet bort fra vores hjerter. Han ved – at hvis ordet bliver i vores hjerte, så vil det lede til tro og frelse – så derfor ønsker han at tage det væk. … Han giver måske skepsis overfor ordet. Eller at vores egne tolkninger af ordet bliver så stærke, så det slet ikke er Guds ord, der kommer ind i vores hjerte – men bare vores eget…
  • Ordet skal slå rod i vores hjerter. For ellers vil prøvelser vælte os. … Vi må kende Jesus så godt, at vi har tillid til ham – uanset om vores tilværelse er hård, og det er svært at se hans kærlige hånd i det hele…
  • Ordet kan kvæles af både det dårlige og af det gode… Livets bekymringer kan optage os så meget, at det holder os væk fra ordet. Eller at alt det, vi har, alle de fornøjelser og gode ting vi nyder får os til at glemme Gud, eller vi synes ikke, vi har brug for ham…
  • SVARET på det hele er: Sørg for at Guds ord altid er i dit hjerte! Uanset livets bølger… Uanset alt andet i livet. Og når hans ord er der, så står der, at vi vil bære frugt… Det vil sige, at hvis vi koncentrerer os om, at Guds ord er i vores hjerte – så kommer resten af sig selv…

Jesus selv er i ordet: “Ordet var Gud” (Joh 1,1) Så når ordet er i vores hjerter – så er Jesus i vores hjerter. Vi får liv ind i vores hjerter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *