At være

Omsorg for dyr

“Den retskafne har omsorg endog for sine dyr…” (Ord 12,10; Bibelen på hverdagsdansk)

Ja, Guds måde at være på viser sig i hele vores væsen. Både overfor mennesker og dyr!

Adam og Eva fik til opgave at tage vare på dyrene (1 Mos 1,28). I begyndelsen var der ingen frygt mellem dyr og mennesker. I begyndelsen var der ingen tanker om, at den ene ville slå den anden ihjel “for sjov” eller for at spise. Tænk på det – bare tillidsfuldhed og glæde i at være sammen…

I det fjerde bud, buddet om sabbatsdagen, så står der at dyrene også skal hvile på denne dag (2 Mos 20,10). Hvilken omsorg! Heller ikke et arbejdsdyr kan arbejde altid. Gennem mennesket skal også dyrene mærke Guds omsorg igennem hviledagen.

Omsorg for dyret – for dyrets skyld… Men det gør også noget godt ved os mennesker, når vi viser omsorg… Og så er mange dyr fantastiske til at give respons på omsorg… Jeg bliver virkelig glad, når katten spinder, fordi jeg nusser den… Og hunden, der logrer med halen, fortæller mig: “Jeg elsker dig! Du er bare så dejlig! Skal vi være sammen nu?”

Beretninger om dyr, der hjælper mennesker – de er også noget af det mest rørende… Tænk hvilke skønne træk Gud har lagt i dyrene. Ja, vi kan lære ham bedre at kende, når vi omgås dyr! Hans karakter bliver tydeligere for os, når vi passer på dyrene!

En kommentar

 • Natalia Magdalena Botvinjevs

  Så enig i vi skal give omsorg for dyrene også 🙏 Jesus ønsker barmhjertighed og ikke slagteoftre og derfor er jeg kristen veganer nu 💚😁🌱🦁🐑🌈🍇🥖☮️

  Den gode orginale madplan fra 1. Mosebog 1.29 er også helbredende. Så det har også været en gave for mig og mit liv at stoppe med ofre dyr for min lyst til kød jeg heldigvis er vendt af med nu 🙏🌱💚😁

  Når Jesus kommer tilbage skal løven og lammet igen græsse sammen 🌱😁👍✨
  Isa 11.6-9

  Det vil jeg være klar til 🌈👍😁🌱💚☮️🍇

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *