At være sammen med ham

Gøre indtryk?

“Er det nu mennesker, jeg vil have på min side, eller Gud?” Gal 1,10

Hvorfor gør du det, du gør? Hvem vil du gerne gøre indtryk på? Er du umiddelbar som et lille barn eller er du iscenesat?

Paulus vidste godt, hvorfor han gjorde, hvad han gjorde: Det var for at tjene Jesus. Jesus var centeret for alt, hvad han gjorde. Han levede i det kald, som Gud havde givet ham. Han priste altid Gud for, at Gud havde åbenbaret sig for ham.

Det var såmænd ikke fordi Paulus’ liv på nogen måde var let… Han oplevede både ulykker i livet og en enorm menneskelig modstand. Men hans valg var styret af noget større… Han var ikke styret af ønsket om at behage andre, heller ikke af frygten for modstand eller af tvivlen om hvorvidt han nu magtede…

Det er ellers ting, som ofte kan påvirke os… Og når det sker, så øger det bare vores frustration. For det er ikke muligt at behage alle, frygten æder glæden for man ved jo ikke, hvad der er bag det næste hjørne, og selvom man slår til i dag – så er det jo ikke sikkert, at man slår til i morgen… Plus den indre konflikt som raser, når vi søger at behage andre – og så i virkeligheden er os selv utro, fordi vi inderst inde hellere vil noget andet…

At ville tilfredsstille mennesker er virkelig et ulykkeligt fangenskab. Men at tjene Gud – det er at være fri!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *