At være sammen med ham

Sandhed eller løgn plus penge?

Nogle beretninger i Bibelen er bare så triste. Dette er en af dem.

Det var opstandelsesmorgen. Tidligt. Der var vagter ved graven – for ingen skulle bedrage verden ved at stjæle den døde Jesus. I stedet var et andet bedrag på vej…

Vagterne sov ikke på deres post. Naturligvis ikke. De var jo ansat til at holde vagt – desuden var der dødstraf for at sove på posten.

Så de oplevede det: “se, der kom et kraftig jordskælv,” og de så det: “Herrens engel steg ned fra himlen og trådte hen og væltede stenen fra og satte sig på den. Hans udseende var som lynild og hans klæder hvide som sne” (Matt 28,2). Det var det vildeste, de nogensinde havde oplevet! De “skælvede af frygt for ham og blev som døde” (vers 5).

Sådan en historie kunne ikke opfindes. Den historie var for stor til at holde skjult. De gik “ind til byen og fortalte ypperstepræsterne alt, hvad der var sket” – og måske andre på vejen derind (vers 11). Sandheden. Men de gik derfra med løgnen.

“De samledes med de ældste og besluttede at give soldaterne en større sum penge, og sagde: ‘I skal sige: Hans disciple kom om natten og stjal ham, mens vi sov. Kommer det statholderen for øre, skal vi nok tage os af ham og holde jer udenfor.’ De tog imod pengene og gjorde, som de havde fået besked på. Og dette rygte er i omløb blandt jøderne den dag i dag” (vers 12-15).

En dårlig historie. Løgn. Hvem kan vide, hvad der sker, mens de sover?

En uendelig trist historie: Fra sandhed til løgn. For usle penge.

Men det rejser det alvorlige spørgsmål: Hvad er vi klar til at lade os købe for? Hvor er vi klar til at indgå kompromis for at bevare freden eller relationen, eller fordi vi er bange for et menneske, eller fordi vi tror, det tjener vores egen sag? … en uendelig trist historie…

Åh, kære Gud, giv os styrke til altid at stå sammen med dig – på det, der er sandt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *