At være sammen med ham

Hans egne tog ikke imod ham

Morgen og aften ofrede de dyr, der pegede hen mod Guds lam – men da Guds lam kom, genkendte de ham ikke.

“Han kom til sit eget, og hans egne tog ikke imod ham” (Joh 1,11). Det var meningen, at de skulle ha’ taget imod Gud! Selvfølgelig – det var jo deres egen. Og Gud havde givet dem så meget af sig selv… “lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke” (vers 5).

De kunne ha’ taget imod ham… men de gjorde det ikke…

Hvorfor var de så i mørke?

Jesus satte fingeren på det…

I har sat Guds ord ud af kraft af hensyn til jeres overlevering” (Matt 15,6).

“Dette folk ærer mig med læberne, men deres hjerte er langt borte fra mig, forgæves dyrker de mig, for det, de lærer, er menneskebud” (vers 8-9).

“Hvordan skal I kunne tro, når I vil have jeres ære fra hinanden og ikke søger æren hos den eneste Gud?” (Joh 5,44).

Og det er jo ikke kun skrevet om dem – men til os. Stemmen siger til os: Lyt åbent og fordomsfrit til det, jeg vil sige til dig. Sæt ikke dig selv over mig… ikke dit intellekt … Følg ikke, hvad mennesker, du respekterer siger, følg mig… Søg ikke selv at være noget og at sole dig i andre menneskers beundring – søg din ære fra mig… Lyt til Helligåndens oversættelse af mit ord ind i dit hjerte…

Tag imod Jesus. Selv. Ikke igennem en anden men direkte fra hans ord. Søg hans ord for at lytte til ham – ikke for at få bekræftet noget, du allerede tror… Men for at han må åbenbare sig for dig!

Og nej… det betyder ikke, at vi ikke godt kan være på rejsen sammen… Men hver især må vi “granske Skrifterne dagligt for at se, om det forholder sig sådan” (ApG 17,11).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *