At være elsket

Kærlighedens udfordring?

Det er enkelt. Sådan: “I er udvalgt af Gud. Han elsker jer, og I tilhører ham. Derfor skal I vise ægte medfølelse, være gode og ydmyge, imødekommende og tålmodige.

Hvis I gør noget forkert mod hinanden, skal I tilgive og bære over med hinanden. Ligesom Kristus tilgav jer, skal I også tilgive hinanden.

Men først og fremmest skal I elske hinanden, for det er kærlighed og tilgivelse der binder os sammen i en enhed” (Kol 3,12-14).

Først og fremmest skal vi elske hinanden – og det er så simpelt, fordi Gud elsker os. Det er der, det begynder. Når vi elskes, kan vi elske.

Men oplever vi ikke også kærlighedens udfordring… At være tålmodig – måske at elske, uden at der kommer meget retur… At tilgive, når følelsen af en krænket ret skriger indeni… At være medfølende – hvis man selv føler sig overset… At være ydmyg – når andre ikke er blege for at stjæle hele scenen…

Gud – du må udvælge mig til at elske! Elsk mig – så jeg elsker. Jeg bøjer knæ for dig i hjertets inderlige bøn – gør det i mig, som ikke er der uden dig!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *