At være elsket

Jeg møder dagen som elsket

Morgen. Jeg sidder i stuen. Åbner igen min bibel på Romerbrevet kapitel 1. Glæde gennemstrømmer mig…

For der læser jeg, at “Uden at [jeg] har gjort [mig] fortjent til det, udvalgte Kristus [mig] til sin særlige udsending…” (vers 5).

Fantastisk… uden jeg har gjort noget som helst… jeg skal ikke denne dag først fortjene noget, sådan møder jeg livet denne dag… fra start har Kristus udvalgt mig! Han vil noget med mig! I dag.

Og jeg læser ordene: “Gud elsker jer” (vers 7). Jeg er elsket! Som elsket møder jeg dagen. Som elsket favnes jeg af ham. Ja, “Gud elsker jer og har udvalgt jer til sin menighed” – jeg er elsket, og Gud har givet mig et fællesskab med andre troende. Jeg hører til. Jeg kan dele tro med andre. Er udvalgt til i fællesskab med nogen – ikke bare alene – men for at jeg, sammen med andre kan gøre forskel i denne verden.

Og videre: “Gid Jesus Kristus og Gud vil beskytte jer og sørge for at det går jer godt.” Tak, Gud… jeg har brug for, at du beskytter mig – og at du tager det ansvar på dig, at det går mig godt! At du påvirker mine omstændigheder, mine egne handlinger ind i det – så det går godt! TAK!

Ja, tak fordi det er som højt elsket, at jeg møder denne dag. Udvalgt af dig! Jeg sidder her, særlig for dig, set af dig, for at møde dagen som din særlige udsending. Wau! Tak, kære Jesus.

Paulus skriver, at han skal “dele de gaver med jer som jeg har fået af Helligånden” (vers 11). Og sådan er det også for mig. Alt har jeg fået af Gud – og det skal jeg bare dele med andre.

Jesus, Jesus, min kæreste Gud – tak at du giver os ALT! Fordi vi fyldes af dig lige fra begyndelsen af en ny dag. Som elskede, uden at skulle gøre noget som helst for at fortjene, men favnet af dig som dine særlige. Tak at du med din Helligånd udøser dine gaver over os – så vi kan møde livet og andre fyldte med noget, vi kan give videre. Tak at du beskytter os i dag – ja, sørger for, at det går godt!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *