At være sammen med ham

Vær ikke bekymret for livet

Jesus rører faktisk ved, hvad selve kernen i livet er.

Hvad er et liv? Hvad er livet for dig? Hvad giver dig liv i dit liv? … Ja, og hvad får dig til at bekymre dig?

Jesus begynder med det basale: Bekymringen for at få mad og tøj på kroppen. Måske er det ikke det, som fylder os mest… til gengæld tager det faktisk ret meget af vores tid… og så kommer bekymringerne alligevel bare i forhold til at nå det hele.

Tid! Ja – og Jesus spørger: “Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?” (Luk 12,25). Det, som livet virkelig består af – tid – kan du absolut intet gøre ved.

Den går. Og selv det, som kun har fået et meget lille tidsvindue at være i, tager Gud sig af: “Klæder Gud således det græs, som står på marken i dag og i morgen kastes i ovnen…” (vers 28). Ja, det gør Gud faktisk! Og Jesus fortsætter: “hvor meget snarere så ikke jer, I lidettroende!”

Lige nu, tager Jesus fat i alt det, som du kan drømme om og ønske dig, alt det, som du har brug for for at leve og for at være tryg… Du, hans elskede søn eller datter, han siger til dig: “Jeres fader ved, at I trænger til dette” (vers 30). Brug ikke dit liv på at bekymre dig om det… Gud har omsorg for dig!

Og så kommer Jesus til det allervigtigste, du overhovedet kan bruge tid på: “Søg derimod hans rige”… og så er der et mirakel koblet til det: “så skal det andet gives jer i tilgift” (vers 31).

Og sagen er – når du koncentrerer dig om Jesus… så bliver dit hjerte trygt i, at han vil sørge for dig og hjælpe dig igennem alt. Og da kan du virkelig leve livet! Hver dag – med glæde og som en gave fra Gud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *