Arkiv

Arkiver
juni 2024
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sådan begynder det med Jesus

Historien om officeren og Jesus begynder sådan her:

“Da Jesus gik ind i Kapernaum, kom en officer hen og bad ham” (Matt 8,5).

Dog – med en begyndelse før det: Han må have hørt om Jesus.

Det har du også.

Nu skal du bare komme til ham. Stoppe i hans nærvær. Blive der sammen med ham. Kigge mere på ham. Ja, komme til ham med alt i dit liv.

Og bed til ham. Forsøg ikke at løse tingene selv. Tag Jesus med. Læg det frem for Jesus.

Kære Jesus… Ja, jeg har hørt om dig – og jeg har faktisk også oplevet dig så meget i mit liv – og jeg elsker det, jeg oplever… jeg elsker dig… Derfor kommer jeg tilbage igen og igen.

Jeg kommer for at blive fyldt op af dig. Af dit nærvær. Den fylde af glæde og fred, som jeg mærker sammen med dig.

Tak, min kære Jesus!

(Andagtsstykkerne fra 25/6-1/7 er med afsæt i beretningen i Matt 8,5-13)

Han ved, at vi var uvidende

Mennesker blev omvendt i tusindtal efter pinsen. Det var mennesker, som fik øjnene op for, at Guds sandhed var noget andet, end de troede. Sandheden om at Jesus var Messias.

Peter sagde: “Vel ved jeg, brødre, at I har handlet i uvidenhed ligesom jeres ledere” (ApG 3,17).

Og videre: “Derfor skal I omvende jer og vende om, for at jeres synder kan blive slettet ud” (vers 19).

Uvidende… kære Jesus, er der noget, du gerne vil vise mig… noget jeg ikke ved om dig… om mig… om livet… hvor jeg skal gøre anderledes? Åh, Jesus, vis mig det… jeg vil gerne så tæt på dig, som muligt… Kende dig! Virkeligt! Leve det liv, du har skabt mig til.

“I skal forkynde hans guddomsmagt, han som kaldte jer ud af mørket til sit underfulde lys” (1 Pet 2,9).

Jeg elsker lyset, Jesus, jeg ønsker mere lys, mere dig. Oplys alt i mig så der ikke er nogle mørke hjørner i mit liv.

Når Gud giver dig et prik til omvendelse

Så vend om. Gå med ham.

For nogen er det ikke bare ‘et prik’, men “da de hørte det, stak det dem i hjertet” (ApG 2,37). Peter havde talt lige ud om deres afvisning af Jesus som Messias, så nu så de Guds ord på en anden måde. Og det stak dem i hjertet.

“Hvad skal vi gøre, brødre?” spurgte de. “Peter svarede: ‘Omvend jer og lad jer alle døbe i Jesu Kristi navn til jeres synders forladelse, så skal I få Helligånden som gave. For løftet gælder jer og jeres børn og alle dem i det fjerne, som Herren vor Gud vil kalde på.’ “ (vers 37-39).

Så hører du Gud kalde – så skal du omvende dig.

Altså, hører du Guds stille stemme fortælle dig, at noget skal være anderledes – så gå med ham. I småt som stort.

Det er en daglig ting. For det er hver dag, at jeg skal vælge, om jeg vil Jesus eller mig selv. Og jeg takker Gud, at han gennem sin Ånd prikker til mig, når mit eget driver mig væk fra ham.

Virkelig gammel – og velsignet til tjeneste!

Husker du at have hørt, hvor gammel Moses blev? Husker du noget om hans helbredstilstand, da han døde?

Det kommer her: “Moses var 120 år, da han døde, hans øjne var ikke blevet svage, hans livskraft ikke svundet” (5 Mos 34,7).

Men Moses har skrevet disse ord: “Vore leveår kan være halvfjers, eller firs, hvis kræfterne slår til” (Sl 90,10).

Moses vidste det godt. Han var særligt velsignet. Det var usædvanligt at blive 120 år! Og det bemærkes at han ikke var alderssvækket – også usædvanligt!

Ligesom det var usædvanligt at begynde på sit livs største opgave som 80-årig! (ApG 7,23.30).

Usædvanligt. Det er et ord, som passer godt sammen med Gud. Også i dag gør Gud usædvanlige ting i dit og mit liv.

Brug de kræfter du har på Herrens gerninger – tag Gud med ind i alle dine gerninger. Og bliv ikke overrasket, hvis Gud giver dig flere kræfter, end du troede, du havde. Og er du gammel – så er du velsignet med flere år til at være i tjeneste for Herren!

“Men de, der håber på Herren,
får nye kræfter,
de får vinger som ørne.
De løber uden at blive trætte,
de vandrer uden at udmattes.”

(Es 40,31)

Forskel fra én mands bøn – kunne det være dig?

Samuel var en bønnens mand. Og et bønnebarn var han – Hanna fik ham, som svar på bøn (1 Sam 1).

Nu var situationen denne: “Israels hus sukkede efter Herren” (1 Sam 7,2) – blandt andet fordi de var presset af filistrene.

“Samuel sagde da til hele Israels hus: ‘Hvis I vil vende tilbage til Herren af hele jeres hjerte, skal I fjerne de fremmede guder og Astarterne og af hjertet holde fast ved Herren og tjene ham alene. Så vil han redde jer fra filistrene” (vers 3). Det gjorde de så.

“Derpå sagde Samuel: ‘Kald hele Israel sammen i Mispa, så vil jeg gå i forbøn for jer hos Herren’ “ (vers 5). Det gjorde de – de overgav sig til Gud.

Men filistrene kom imod Israel, og israelitterne “sagde til Samuel: ‘Bliv ved med at råbe til Herren vor Gud, så han frelser os fra filistrene.’ Samuel tog et spædlam og bragte det som heloffer til Herren. Han råbte til Herren for Israel, og Herren svarede ham” (vers 8-9).

Og afslutningen på beretningen var, at filistrene bukkede under: “Så længe Samuel levede, lå Herrens hånd på filistrene” (vers 13).

Fordi en mand bad. Fordi han ikke stoppede med at bede.

Fordi han kendte Gud. Fordi han forstod at lede folket til Gud. Fordi han bad for dem. Fordi Jesus ofrede sig for dem – og fordi Jesus, som svar på bøn, rørte deres hjerter.

Gud gav mig denne beretning en morgen, hvor jeg bad – med et tydeligt kald til forbøn! Og Gud elsker at svare på de bønner, som han inspirerer os til at bede.

Spørg ham, hvem han ønsker, at du skal bære frem i bøn.

Det er Herren, der er lægen

Lad os lige tage nogle løfterige vers:

“Hvis du er lydig mod Herren din Gud og gør, hvad der er ret i hans øjne, lytter til hans befalinger og holder alle hans love, så vil jeg ikke påføre dig nogen af de sygdomme, jeg har påført egypterne, for jeg er Herren, der læger dig” (2 Mos 15,26).

“I skal dyrke Herren jeres Gud, så vil han velsigne dit brød og dit vand. jeg vil tage sygdom bort fra dig; i dit land skal der ikke findes nogen kvinde, der er aborterer eller er ufrugtbar. Jeg giver dig det fulde mål af leveår” (2 Mos 23,25-26).

Fantastiske løfter ikke!

Interessant – for kristne er jo også syge…? Hvorfor, Gud?

Og det må Gud jo selv svare på. I hvert enkelt tilfælde. Paulus fik et svar. “Tre gange bad jeg Herren om, at den måtte blive taget fra mig, men han svarede: ‘Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed’ “ (2 Kor 12,8-9).

Så selvfølgelig kan vi lægge vores ønske om helbredelse frem for Gud – indtil vi får svar. I fuld tillid til vores kærlige himmelske far. Slippe det. Der jo så meget andet, det også er dejligt at bruge tid på sammen med Gud.

Noget af det, jeg beder Gud om at give mig indsigt i, er, hvordan jeg skal passe på den krop, som han har givet mig. Hvordan samarbejder jeg med ham, fra hvem al lægedom kommer? Og han er jo den, der har skabt lovene, som min krop reguleres af. Og – ved indsigt fra ham, hans hjælp og nåde – så vil jeg gerne holde dem!

Må mit liv bare være i din plan, kære Jesus, dig til ære, mennesker til gavn! Tak, for alle velsignelser fra dig! Tak for sundhed og helbredelse.